Pasta sa tikvicama ,sampinjonima i parmezanom

01:56:00

Pastu obozavam.Jedan od nacina na koji najcesce pravim je ovaj...obicno uz ovaj umak odaberem njoke,ali ovaj put su to bile fusilli ( Barila ) i nisam pogresila.Kad jednom napravite pastu na ovaj nacin,pravicete je tako uvek.Ima onaj kremasti ukus,mirise na Italiju i neverovatno je lagana...ide uz neko fino belo vino...a za kratko vreme koliko se sprema ,dobijete kraljevski rucak.
 Dakle,za ovo vam je potrebno :

2 tikvice iseckane na kockice
1 glavica luka 
2 cena belog luka
500 gr sampinjona iseckanih
1 slatka paprika iseckana na kockice
malo sveze ljute papricice
4 kasike maslinovog ulja extra virgin
1 pavlaka za kuvanje
1/2 solje permezana izrendanog
350-500 gr testenine ( fusilli,njoke...)
Stavite testeninu da se  kuva,po upustvu proizvodjaca.
Za to vreme na dubljem tiganju ,na maslinovom ulju pecite crni luk,par minuta kasnije ubacite tikvice,mesajte ih lagano da se ne raspadnu,treba da dobiju zlatkastu boju,u to dodajte sampinjone,slatku i ljutu papriku,beli luk izgnjecen ,biber i so po ukusu,sve to zajedno dimstajte nekih 10 minuta.Kad je gotovo ulite slatku pavlaku i u sve dodajte parmezan.
Sjedinite sa testeninom i ...Gotovo.Servirajte ukraseno sa paradajizom i listicima nane,pospite odgore malo parmezana i maslinovog ulja...Prijatno,uzivajte u ovom fenomenalnom jelu.

You Might Also Like

3 comments

  1. Pravim je na isti nacin, samo sto sa njokama nisam probala. Odlicno :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sa njokama je mnogo ,mnogo bolji ukus...mozes da prebacis u vatrostalnu cinuju pa u rernu na par min.da se zapece-posuto sa parmezanom i mas.uljem 👍Hvala 😘

      Izbriši
  2. Hvala, pravim ovih dana pa javljam utiske :*

    OdgovoriIzbriši

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.