SKONSI

00:04:00

  1. Obožavam rukolu, ali ne volim da mesim testo...to mi nekako nikad nije išlo od ruke. Pošto se u frizideru našlo celo pakovanje rukole, odlučila sam da napravim skonse.To vam je pecivo koje se veoma lako pravi, veoma je popularno u Engleskoj, nije potrebno mnogo sastojaka....uglavnom sve uvek imate u frizideru. Postoje i razne varijacije, ja sam ih napravila na ovaj nacin i mogu vam reci da su preukusni.
    Drage moje, nista lakše i brže...super ukusno i meko, probajte i uverite se :


    Sastojci

    • 500gr brašna
    • 1,5 kašičica praška za pecivo
    • 1.5 kašičice soli
    • 80gr rukole
    • 200gr rendanog sira trapista
    • 200ml. pavlake za kuvanje
    • 200ml kisele vode



    Sjediniti brašno, prašak za pecivo, so, dodati  isečenu rukolu i narendan sir, mešati dok se sastojci ne sjedine...vrlo kratko.

    1. 2.
      Zatim dodajte pavlaku za kuvanje i kiselu vodu i mešajte dok grudvice od brašna ne nestanu.

      Izvadite testo na brašnjavu površinu i kratko premesite (tri do četiri puta).

      Razvuci testo na 2-3 cm debljine i vaditi modlom za kolače.

      1. Poredjajte na pleh.



        Pecite u zagrejanoj rerni na 200 c  14do 18min. dok ne dobiju zlatno žutu boju.



        I na kraju izgledaju ovako -


        Odlični su i sutra dan, idealni kao užina za vaše dete.




You Might Also Like

2 comments

  1. Ovo pravim obavezno, bicu bezobrazna pa kradem recept :) xixi
    Izgleda ukusno

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga,slobodno,zato i delimo recepte ...da bi i neko drugi mogao da pravi,iskreno ja sam odusevljena ukusom a i veoma brzo i lako se prave...Btw -cekam izvestaj,kakvi su utisci ;)

    OdgovoriIzbriši

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.