COFFEE ADDICT

00:10:00

Za mene, soljica kafe predstavlja mesto za meditaciju i prebiranje po sopstvenim mislima- zivot bi bio nezamisliv bez nje. Ispijanje kafe je ritual u kom kafa postaje metafora za hiljadu drugih stvari i koja preuzima znacenja koja su u koaliciji sa  svakodnevnim zivotom. Kafa je jedna navika koja se pojacava s godinama.Setite se koliko sati ste samo proveli ispijajuci kafu, sanjajuci i mastajuci u spletkarenju sa sopstvenom dusom.


 Koliko samo potrosenih casova prepunih zadovoljstva je proteklo u sedenju po kafeima?


Razlicita podneblja nose razlicite navike.Za Italijane soljica kafe je simbol njihove kulture. Ako posmatrate prosecnog Italijana dok pije kafu,zaprepasticete se brzinom kojom oni to rade.Par brzih, i kratkih gutljaja , i to s nogu, za sankom, i ide dalje.Na prvi pogled izgleda da se u tih nekoliko sekundi , tokom kojih Italijan saspe vruc espresso u grlo, nemoze naci vremena o razmisljanju o kvalitetu kafe,o aromi,ukusu,peni...o svemu onom sto cini da jedan espresso bude los, dobar ili perfektan.
Cini ti se da je potrebno puno vise vremena da se espresso napravi nego da se popije.To je samo na prvi pogled tako. Italijani su pricu o tome kako napraviti perfektan espresso digli na stepen naucne filozofije.Oni vec decenijama prave najbolje mesavine za espresso kafu i sa pravom mozemo reci da u Italiji skoro na svakoj benzskoj pumpi pored puta mozes popiti bolji espresso nego bilo gde u Srbiji.
Cast izuzecima.
Da bi ste dobili perfektan espresso morate postovati neka pravila: vrsta kafe koju koristete, kafemat koji koristite, osposobljenost osoblja koje pravi kafu, mlin za kafu-pravilno nastelovan, i redovno odrzavanje kafeaparata. Ova pravila vaze za kafice i restorane...i moraju se ispostovati do poslednjeg.
U Beogradu postoje mesta koja imaju perfektnu kafu.Kad pronadjete takvo, nije tesko doci sa drugog kraja grada  da bi se popila soljicu ovog carobnog napitka. Sigurna sam da nisam u manjini. Ljudi znaju da cene kvalitet, i ovakvih mesta u gradu u poslednje vreme ima sve vise.To su oni izuzeci. Navescu tri-Kafeterija, Zrno i Koffein.


КАФЕТЕРИЈА 


ZRNO


Koffein 2...Ovako ja dodam danu boje 


Najcesce pobegnem u Koffein,to je jedan mali mikrokosmos za ljubitelje dobre kafe.


A sta je sa kafom koju pijemo kod kuce?
Mozete kao ja,da kupite odlican kafe aparat,koji ne kosta mnogo i pijete perfektnu kafu.

 

Svi ljubitelji Nespresso kafe znaju o cemu pricam.


Jedini problem je sto ovu kafu nemate gde kupiti u Srbiji. Zato ce svaki vas povratak iz inostranstva izgledati ovako 


Isto tako mozete da smarate ljude koji zive preko, da vam donesu bar dva ,tri  pakovanja kapsula. Sve dok im ne dosadite, pa pocnu da vas izbegavaju.


O ukusima Nespresso kafe cu vam pisati u nekom od narednih postova.
Dotle uzivajte u svojoj omiljenoj soljici kafe a ja cu se potruditi da bar uzivate u pogledu dok citate ovaj post.




You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.