MASKARA

08:56:00

Maskara za oci jedan je od neizostavnih make up proizvoda, i koristi je skoro svaka zena na svetu kako bi vizualno produzila  trepavice i dobila dodatni volumen.


Neke zene koriste od sminke jedino maskaru i vrlo cesto uopsta ne nanose senke za oci,niti bilo koju drugu sminku.Bas zbog tolike upotrebe, maskara je jedan od najprodavanijih proizvoda dekorativne kozmetike u svetu a iz istog razloga se na trzistu pojavljuju stalno novi proizvodi sa novim efektima. Jedne produzavaju, druge daju volumen, gustocu, izvijeni izgled, neguju, pouspesuju rast trepavica, trece su vodootporne, ili sadrze kombinaciju svega navedenog...Postoje i one koje su raznih boja i veoma prate modne trendove.
Sta vi ocekujete od maskare?
Ja mogu da kazem da sam probala mnoge brendove i u neseseru uvek imam bar dve koje stalno koristim.
Sad trenutno imam tri od  kojih je jedna moj favorit vec dugi niz godina.
To je Lancomova Hypnose maskara.To je maskara za izuzetan volumen i bujne trepavice. Ovo je limitirano pakovanje sa intenzivnijom crnom bojom.Impresivan je podatak, da se u svetu, svake sekunde proda po jedna Lancome maskara.

Druga koju koristim je  Helena Rubinstein Mascara -Lash Queen Feline Extravaganza od  kojih trepavice dobijaju sasvim novu dimenziju . Maskara s dubokom crnom bojom i ekstra velikom četkom osigurava vec na prvom nanosenju efekat za ekstremni volumen i prekrasnu duzinu . Za zadivljujuće trepavice - intenzivna i neodoljiva. Testirana je pod oftalmoloskom  kontrolom. Pogodna za osjetljive oci  i osobe koje nose kontaktna sociva.

Treca je Clinique  high impact mascara- duboko pigmentirana maskara koja daje volumen svakoj vasoj trepavici ponaosob. Oftamoloski testirana. Odlica.
Sto se cene tice, sve tri spadaju u grupu skupljih, i ovog puta doista cena odlucuje o izvrsnom kvalitetu. Moj favorit je svakako Lancomova Hypnose, sto zbog navike a pomalo i razloga da kad pronadjem idealnu za svoje trepavice ostajem vezana za istu. Verujte vredi svaki dinar.
Opsesija maskarama pocela je kada je Eugene Rimmel krajem 19. veka zahvaljujući novom izumu – vazelinu, napravio tamnu pastu za trepavice.One su u pocetku bile pakovane u kutijice ,kao danasnje senke za oci, uz njih ste dobijali i cetkicu.Idealnu maskaru je tesko pronaci, nekada cena nije faktor garancije da je ona zaista i dobra i da odgovara vasem tipu trepavica.Da bi ste pronasli odgovarajucu maskaru morate biti objektivni, morate utvrditi kakve su vase trepavice i koji efekat hocete da postignete.
Greska koju vecina zena pravi pri izboru maskare je da kupuju najnoviju maskaru i veruju reklamama. Ako mislite da cete dobiti efekat kao sa slike iz modnog magazina, varate se... Marketinska industrija nije gadljiva na photoshop, a verovatno koriste i vestacke trepavice. Druga greska koju mozete napraviti je izbor pogresne maskare. Ako su vam trepavice tanke a vi kupite maskaru koja produzava trepavice, dobicete retke i jos tanje trepavice, ukoliko su guste i kratke a vi uzmete maskaru sa volumenom, efekat ce biti slepljene i nista duze trepavice.
U letnjim mesecima ukoliko nanosite maskaru, ( a verujem da da) pozeljno bi bilo da ona bude vodootporna.
Isto tako je veoma bitno da znate da je rok trajanja maskare optimalno oko tri meseca. Mi smo sve sklone da maskaru koristimo duze, ali tu dolazi do problema koje one mogu da izazovu, od svraba ociju pa do alergija. Uostalom vecina njih se posle izvesnog perioda koriscenja sasusi, neke brze ,neke sporije.
U nekom od sledecih postova ,vraticu se na temu maskare i tada cemo se pozabaviti malo jeftinijim i dostupnijim brendovima, sto ne znaci da im je kvalitet ispod skupljih -brendiranih.
Do tada, prokomentarisite koja maskara je vas favorit ?

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.