Leto na Kopaoniku

04:19:00




Poslednjih godina praktikujem da nekoliko dana leti provedem na planini. Uvek to bude posle mora i uvek izbor padne na Kopaonik. Kopaonik je nepredvidiva planina sa četiri godisnja doba u jednom danu. Leti je oaza tišine, čistog vazduha, svežine... u izobilju ima domaćih proizvoda, onih organskih, neodoljivih, koji podsećaju na iste koje je pravila naša baka.



Kada ste gore na Kopaniku, bilo bi dobro da već prvog dana nabavite mapu i krenete u osvajanje svih vrhova. Kad ogladnite (što će se sigurno dogoditi jer planinski vazduh to izaziva ), poslužite se borovnicama kojih ima u izobilju. 
Samonikla borovnica se prostire na 300 hektara na Kopaoniku, a bere se krajem jula i početkom avgusta. Kopaonik je od 30. jula do 02. avgusta domaćin već tradicionalne manifestacije -"Dani borovnice”.



Savršeno mesto u kom možete odsesti na Kopaoniku je "Grand Hotel & Spa". Ovaj moderan hotel sa četiri zvezdice nudi sadržajnu ponudu tokom cele godine.



Hotel gostima stavlja na raspolaganju sve blagodeti novootvorenog luksuznog SPA & Wellness centra “Grand Oaza” na 1800m2, opremljenog po uzoru na svetske SPA centre. Čeka vas vrhunska zabava u modernoj kuglani sa 8 traka, fitness centar sa najmodernijim spravama za vezbanje i kardioprogramom, bilijar sala i dečija igraonica, kao i sportska sala, nekoliko barova i restorana sa bogatom ponudom...Dizajn enterijera je tako uradjen da istovremeno odiše luksuzom i izaziva prijatnu i toplu atmosferu. U svakom kutku osećaćete se ugodno i dobrodošlo, jer su ovde profesionalizam i ljubaznost na visokom nivou.

Hotel je ove godine pripremio Promo letnje pakete.



Isprobani, i ocene je ne 10 nego 110.
Uz tretmane koje dobijete, cene su više nego prihvatljive.
Ukoliko niste ljubitelj hotelskih sadržaja, privatan smeštaj uvek možete pronaći u okolnim kućama. Ponuda je veoma bogata a cene su znatno niže u odnosu na zimu.
Sto se tiče hrane, na raspolaganju su vam sve domaće delicije, i nikako ne smete propustiti da probate pitu sa borovnicama, jela sa vrganjima ili lisičarkama i mladi koziji sir. Pravi gurmani će uživati u raznovrsnosti majstora kulinarstva na svakom koraku ove čarobne planine.
Ovde i leti i zimi sve podseća na surovu snagu prirode. Kud god se okrenete videćete neko njeno remek delo.

Kopaonik je planina izuzetne prirode i raznovrsnog biljnog i životinjskog sveta, bez obzira na nepristupačne delove ja je doživljavam kao oazu mira i spokoja. 


Koliko god vremena da izdvojite za posetu ovoj prirodnoj lepoti, nedovoljno je da vidite i doživite sva njena čuda.


Ovaj post je zahtevao nekog drugog iza objektiva. Fotografije i ilustracije Marije Šojić dale su ovom blogu jednu novu dimenziju.


https://mapeiilustracije.wordpress.com

                           ALL PHOTOS AND ILUSTRATION BY - Marija Šojić

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.