,

Kako što duže zadržati preplanuli ten

03:30:00





Došli ste sa odmora i sad očajnički želite da što duže imate preplanulu boju kože.
Niste jedini.
Ukoliko niste uradili nekoliko stvari pre odlaska na odmor- kao što su piling i korišćenje odredjenih tableta koje povećavaju unos beta karotena u organizam koji isto tako deluje da vaš ten bude predivan i što duže traje...ne očajavajte, postoje trikovi koji će vam zasigurno koristiti da što duže zadržite preplanulost.
Jedan od najbitnijih je hidratizacija kože. Kako spolja, tako i iznutra. Morate piti dosta vode.

 

Održavajući hidrataciju u organizmu produžavate život ćelijama, pa samim tim i preplanuli ten duže traje.
Tuširajte se hladnom vodom, ako vam to baš ne uspeva onda bar manje vrućom. Topla voda dehidrira kožu što dovodi do perutanja, tako brže gubite boju.

 


Veoma bitna svar je da posle perioda sunčanja svaki dan mažete telo sa nekom hranljivom hidrantnom kremom. Odaberite neku koja miriše na more, i vraća vam predivan osećaj na dane provedene na vreloj plaži...
Lice je prvo što ljudi primete na vama, pa samim tim i preplanulu boju na njemu.
Koristite bronzer koji će baciti akcenat na najlepše delove vašeg lica. "Njegova uloga je višestruka – pored toga što ten čini „osunčanim“, ujedno nam pomaže da pravilnim konturisanjem postignemo pravilan oblik lica i vešto vizuelno prikrijemo nesavršenosti." - kazu Vichyjevi strucnjaci.

 Ujedno možete i povremeno nanositi kremu za samotamnjenje. Nosite belu ili bilo koju svetlu boju garderobe, ona će još više istaći vašu preplanulost, a i izgledaćete sveže i odmorno.
Ne zaboravite da u toku dana u svoj jelovnik ubacite neko voće ili povrće koje je bogato beta karotenom kao sto su kajsije, mango, slatki krompir i naravno šargarepa...
Izbegavajte depilaciju voskom, vosak skida povrsinski sloj ćelija, pa brže gubite boju. Uradite to brijačem ili nekim el. aparatom.
Jos jedna zanimljiva stvar je da ulje kada se namaže na ruke i noge, vizuelno  izdužuje noge, daje sexi izgled a ujedno oživljava i neguje vašu preplanulu kožu...Mazite se baby ili bilo kojim uljem, bar ih sada ima na tržištu koliko hoćete ( Moj favorit NUXE čarobno ulje ).

To su neki od saveta koji će vam pomoći da što duže zadržite boju koju ste dobili u toku leta.
Nekako se baš poklopilo da kad sam odlučila da napišem ponešto o održavanju preplanulog tena, dobijem mail od Vichy Srbija koji se nadovezuje na ovu priču...
Tu su neki od konkretnih saveta kako da negujete svoj ten u ovim danima posle sunčanja.
Evo šta oni savetuju-

"Osunčan i blistav ten uz Teint Ideal pudere


 

Tokom, ali i nakon letnjih meseci san o osunčanom i blistavom tenu postaje očekivanje broj 1 žena širom celog sveta. Vichy predstavlja Teint Ideal bronzani puder, koji nežno oblikuje crte lica i pruža efekat osunčanog i blistavog tena. Za idealan rezultat šminkanja je pored odabira odgovarajućeg pudera podjednako važna rutina čišćenja i nege lica. Vichy predstavlja 4 bitna koraka za postizanje idealnog osunčanog tena.

 

1.

ČIŠĆENjE

NOVO PURETE THERMALE MICELARNO ULjE je prvo Vichy ulje za čišćenje koje neguje kožu, pretvara se u mleko i uklanja sa vodom - kako bi uklanjanje šminke postalo trenutak čulnog uživanja. Proizvod sadrži kombinaciju micela koje nežno uklanjaju šminku i hranljivog ulja kamelije za otkrivanje idealne kože lica. Nemasna uljana tekstura pretvara se u mleko u dodiru sa vodom i efikasno uklanja čak i vodootpornu šminku sa lica i očiju. Proizvod je primeren za osetljivu kožu i oči i ispitan je pod dermatološkim i oftalmološkim nadzorom.



 

2.


HIDRATANTNA NEGA
HIDRATANTNA NEGA AQUALIA THERMAL MOĆNI SERUM ZA SVE TIPOVE KOŽE

dinamično hidrira isušena područja zahvaljujući ravnomernom rasprostiranju vode kroz sve zone lica za dugotrajnu hidrataciju do 24 sata. Serum sadrži 10% termalne vode Vichy + hijaluronsku kiselinu: linije isušenosti izgledaju glatkije, ten je svež i blistav, a koža  dugotrajno hidrirana. Sveža i vodenasta tekstura seruma koja se brzo upija u kožu je nemasna, nelepljiva i primerena osetljivoj koži. Za još intenzivniju hidrataciju serum je potrebno naneti ujutru i uveče pre AQUALIA THERMAL nege.


 

 

3.

PREKRIVANJE

TEINT IDÉAL KOMPAKTNI PUDER u prahu za sve tipove kože ujednačava i koriguje ten pružajući blistav i prirodan izgled kože. Dostupan je u dve nijanse, asadrži sedefaste čestice za trenutnu blistavost i lagana ulja za lako nanošenje i postizanje baršunastog efekta na površini kože. Blistava i baršunasto-glatka tekstura osigurava postojanost tokom celog dana. TEINT IDÉAL BRONZANI PUDER u prahu  otkriva idealan ten i pruža osunčan, zdrav i prirodan izgled kože. Namenjen je svim tipovima kože i dostupan je u univerzalnoj nijansi za svaki ten.


 

4.

 TERMALNA VODA

VICHY TERMALNA VODA  izuzetno je bogata mineralima, smanjuje osećaj neprijatnosti, štiti epidermis od spoljašnjih agresija, jača prirodnu obranu kože i ubrzava ćelijsku obnovu. Korišćenje termalne vode bitan je korak u svakodnevnoj rutini lepote – istovremeno jača, umiruje i obnavlja kožu. Jedinstven spoj 15 retkih minerala pruža efikasnost i prijatnost, nezavisno da li se koristi kao umirujući korak nakon čišćenja lica, kao fiksator nege/šminke ili kao prijatno osveženje za osetljivu kožu. Prirodno je formulisana i nije je moguće naučno reprodukovati. Proizvod je hipoalergen, bez mirisa i bez konzervansa.

     


PURETE THERMALE MICELARNO ULjE: 1.323,80 RSD*

AQUALIA THERMAL SERUM: 2.868,20 RSD*

TEINT IDÉAL KOMPAKTNI PUDER: 2.757,88 RSD*

TEINT IDÉAL BRONZANI PUDER: 2.757,88 RSD*

VICHY TERMALNA VODA (150ml): 793,43 RSD*


Ovo su cene navedenih Vichy proizvoda (Preporučene -Neobavezujuce)

Kako vi negujete vašu kož nakon perioda sunčanja ? Koji od Vichy proizvoda koristite a koji su vam na popisu liste želja ?

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.