Hotel Opera Beograd - Novi gradski hotel

12:43:00




Tokom proteklih par godina Beograd je postao veliki izazov za turiste. Tako da ne čudi rast popularnosti Beograda kao turističke destinacije. Samim tim javila se i potreba za mnoštvom malih gradskih hotela sa dobrim lokacijama. 
Medju njima i jedan koji se nalazi u srcu Beograda, komforan, moderan..za pristojne pare, doprinosi tome da Beograd bude bar malo atraktivniji.
Nov a opet nekako star. Zašto to kažem? 
Kada su vlasnici krenuli u realizaciju ideje da u sadašnjem objektu naprave hotel, kopajući po arhivu saznali su da se na tom mestu doista nalazio hotel. 
Odjednom je sve bilo jasno, i dugačak hodnik sa nekoliko prostorija koji nisu iziskivali preteranu izmenu rasporeda i rušenja zidova. Sve je ličilo na hotel. 





Više nije bilo ni nedoumica oko naziva hotela. On se nekada zvao Opera pa je bilo logično da tako i ostane.


Hotel je smešten u istorijsku zgradu bioskopa "Balkan", gradjevinu u samom srcu Beograda koja se nalazi između današnjih ulica Makedonske, Braće Jugovića i Bulevara Despota Stefana. 


Zgrada bioskopa „Balkan“ predstavlja svedočanstvo kulturnog, urbanog i arhitektonskog razvoja Beograda tokom druge polovine XIX veka.
Spoljašnost zgrade je karakteristična za period kada je i izgradjena (1870 ). Prvobitno je tu bio hotel "Bulevar". Tih godina je u sali zgrade u kojoj je bio hotel "Bulevar", radila Beogradska opera pa su svi naziv hotela preinačili u hotel "Opera". Sam bioskop "Balkan" se nekad nazivao "Grand bioskop porodice Gomon u hotelu Opera“. 
Kod nas baš ne postoji tradicija čuvanja starog. Tako lako novo proguta sve ono što mu je predhodilo...Što ovde nije slučaj. Vlasnici su mogli ovaj prostor da pretvore u modernu minimalističku celinu ali su se odlučili da zadrže izvorni karakter prostora. Ambijent je prijatan i intiman, sa potpuno novim nagoveštajem, od veličanstvenih salonskih visokih plafona do potpuno novih modernih soba..
Kada udjete u hotel, zapazićete visoke tavanice sa gipsanim ukrasima, velike prozore okrenute ka ulici...duh starog Beograda. Sobe su prostrane, nove, besprekorno čiste, kupatila moderna...








Ono što izdvaja ovo mesto od drugih, to je taj duh starine isprepletan sa novim, modernim, čistim..Dominira mešavina starog i novog sa akcentima na tradicionalnim detaljima. 
Čovek se ovde oseća kao kod kuće. Usluga je odlična. Pored noćenja ovde imate i uslugu noćenja sa doručkom. Doručak je bogat klasičan švedski sto sa mnoštvom dobro odabranih lokalnih proizvoda.


Akcenat je na kvalitetu i ugodnom boravku...i lokaciji.


Iako je ovaj hotel mali i gradski, lokacija je nešto što ga sa sigurnošću može izgurati  u top listu hotela u Beogradu.
Sve ono što treba da vidite u Beogradu vam je tu na dohvat ruke.


Nakon ovog predloga, ukoliko se odlučite da boravite u Beogradu, znate kojim smerom trebate krenuti.
 
Hotel možete naći i bookirati na -http://www.booking.com/hotel/rs/opera.hr.html
Ovaj post je uradjen u saradnji sa Hotelom Opera http://hotelopera.rs/

You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.