La Roche-Posay EFFACLAR DUO+UNIFIANT -Pomak u rešenju problema sa aknama

09:52:00

Veliki broj mladih muči problem zvani akne. Kod tinejdzera akne nastaju uglavnom kao posledica hormonske neuravnoteženosti, ali isto važi i  za odrasle. Nepravilnosti na koži mogu da se dese svakome bez obzira na godine i pol. Akne se tipično pojavljuju izmedju 18-24. god. ali ta granica se vremenom pomera, pa danas imamo decu već sa 12 god. koja imaju problem. Dodatno, akne mnogo utiču na samopouzdanje. I još jedna bitna stvar- u jesen su najintenzivnije, ovo je naučno dokazano. 

Kako nastaju akne? 
Akne nastaju kao posledica poremećaja lojne žlezde koja luči supstancu zvanu sebum, koja se izlučuje kroz pore i folikulu dlake. Akne se pojave tada kada sebum začepi poru. Kada se izloži kiseoniku sebum pocrni i formira miteser. Kada ih napadnu bakterije nastane gnojni čep ili bubuljica. Bljak..Morala sam da vam ovo ovako plastično objasnim. 
Zašto vam sve ovo pišem? 
Razloga je puno a jedan od njih je da sam sa La Roche -Posay Srbija napravila jednu saradnju u kojoj ja kao majka dva dečaka ( koji su sad već poprilično veliki i nisu više dečaci) treba da pratim i nazirem njihovo korišćenje Effaclar proizvoda, prvenstveno novog EFFACLAR DUO+UNIFIANT i prenosim vama svoja zapažanja.
Ali vi znate da nije lako sa muškarcima. 
Dečaci su ponekad neodgovorni i nisu baš istrajni u korišćenju proizvoda. Oni bi najradije da uveče nanesu neki proizvod i ujutro se probude besprekornog tena. Nažalost nauka nije baš toliko napredovala. Veliki pomak u rešenju problema sa aknama upravo ima La Roche-Posay. 
Effaclar duo (+) Unifiant je preparat koji prekriva bubuljice, mitesere, pore, crvene i smedje fleke.Ovaj preparat sadrži Procerad. To je jedan patentirani ceramid čija se efikasnost vidi već nakon 24h. 
Nakon četiri nedelje korišćenja pore su otpušene, sjaj kože je pod kontrolom i vidljivost poboljšanja kože je očigledna. Kada se nanese na kožu ostavlja mat efekat. Postoje dve nijanse. Za svetlu kožu-light, i tamniju -medium. Lako se nanosi. 


Veoma važno je da vam je koža dobro pripremljena za EFFACLAR DUO+UNIFIANT. To možete postići koristeći EFFACLAR gel za čišćenje masne osetljive kože.
Ovaj gel je penušav, pakovanje je veoma veliko i može vam poprilično dugo potrajati. Uklanja nečistoću i višak sebuma, obogaćen je sa termalnom vodom La Roche-Posay koja ima umirujuće dejstvo na kožu, i naravno ovaj proizvod je bez boje, bez alkohola, bez sapuna, bez parabena. Protiv iritacija, i ima pH 5,5.


Koristi se tako što se nanese na vlažne dlanove, zapeni se i nanese na lise,nežno se izmasira koža i temeljno ispere.
Dovoljna vam je veoma mala količina.
Moji momci kažu da posle ovog nemaju osećaj zategnute kože, ali imaju osećaj čiste i osvežene kože.




U sledećem postu očekujte nastavak priče o tome kako negovati problematičnu kožu i kako koristiti EFFACLAR DUO+UNIFIANT. 

Za sva dodatna pitanja, odgovore možete pronaći na posebnoj platformi namenjenoj baš ovom problemu- http://www.laroche-posay.rs/Free-From-Spots 
U narednim postovima, pokušaću da vam dam što više odgovora na ovu temu.


You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.