,

VICHY SLOW AGE

04:30:00





Zamišljamo da smo na nekom vrhuncu kada dodjemo u  40-te godine. Uspešni roditelji, finansijski obezbedjeni, ispunjeni u poslovnom, ljubavnom i svakom drugom smislu...A još uvek mladi. 
Stvarnost je sasvim drugačija. U stvarnosti smo suočeni sa gomilom zdravstvenih problema, finansijskom nestabilnošću, krizom srednjih godina ( ili bar njenim početkom ), poteškoćama u odnosima sa sopstvenom decom, neizvesnom budućnošću, svakodnevnim stresom...Život juri pored nas i ni ne okrenemo se a neko nam ispred nosa zalupi vrata sa natpisom "mladi". Brz život sa sobom neminovno donosi brzo starenje. 
Ne postoji standard u industriji ili nauci, ni "najbolji primer iz prakse", kako zaustaviti starenje. Sve je individualno i na svakom se drugačije odražava. Mnogo više vremena trošimo na planiranje svoje karijere, na planiranje svog biznisa, na planiranje svog putovanja, uredjenja kuće nego na planiranje strategije kako zaustaviti , usporiti starenje svog tela.
Što bi neki rekli da je kao i kod većine stvari " djavo u detaljima", tako i ovde treba obratiti pažnju na detalje. Svi znamo da nam treba zdrava hrana i manje stresa. A šta je sa genetikom? 
Kako da znamo koja je to hrana koja odgovara baš našem organizmu? Kako da znamo kako će naš organizam reagovati na smanjenje stresa. Da li znate da i je i neki radostan dogadjaj stres? 
Jedinstven obrazac ne postoji, ali postoji nešto u čemu se slažu svi naučnici i lekari a to je usporiti sa tempom života. Najbitnija stvar je ne dozvoliti vremenu da pobegne od vas, i lagano uživati u svakom trenutku svog života. Reč je ustvari o svesnom i savesnom životu. 
Šta to znači? Znači baciti akcenat na zdravstveno ponašanje koje se fokusira na usporavanje starenja, fokusirati se na prevenciju uticaja bolesti, održavati strukturu, funkciju i kvalitet života. Jedna od najvažnijih stvari je stav i svesno angažovanje, šta se dešava, šta je realno da možemo da uradimo sa sobom i kako da merimo napredak. Kako uticati na rad sa gubitkom mišićne mase, padom moždane funkcije, kontrolom telesne mase...???
Možemo da starimo vitalno i da pronadjemo put do starosti u kojoj se u potpunosti uživa u životu i u svakom njegovom segmentu. 


A šta se dešava sa našom kožom s godinama? 
Unutrašnji sloj sadrži vlakna kolagena i elastina- proteina koji potpomažu da ona ostane zategnuta. S godinama vlakna popuštaju što rezultira opuštenošću kože. Genetiku ne možemo da promenimao ali zato možemo da usvojimo neke navike koje usporavaju proces starenja. 
Zdrav hormonski sistem značajno doprinosi poboljšanju kože. Proces DETOKSIKACIJE bitno čisti organizam i poboljšava rad hormona što dovodi do zategnutije i blistavije kože.
Znači detoksikacija i zdrav hormonski sistem odlažu starenje.
Zdrava i uravnotežena ishrana - ANTIOKSIDANTI i dnevna doza minerala i vitamina je neophodna da bi usporili starenje i poboljšali stanje svog zdravlja. Slobodni radikali oštećuju ćelije i ubrzavaju proces starenja, jedini lek protiv njih je dovoljna količina antioksidanata.
REDOVNO VEŽBANJE I DOVOLJNA SNA -Usvajanjem zdravog načina života, redovnim vežbanjem i fizičkom aktivnošću, dovoljnom količinom sna, usporićete starenje i eliminisati pojavu nekih bolesti i faktora koji se negativno odražavaju na organizam. Ujedno ćete poboljšati izgled vaše kože. Osam sati sna, čini čuda za kožu lica. Vežbe potpomažu povećanju mišićne mase, poboljšanju rada kardiovaskularnog sistema a zglobovi rade kao podmazani..sve to utiče na detoksikaciju i  usporavanje starenja. Stres je jedan od žešćih uzročnika ubrzanog starenja. Možda ne možemo da kontrolišemo faktore koji izazivaju stres ali možemo da gledamo stvari iz nekog drugog ugla. Osmeh na lice :) Mislite lepo. Postite od zlobe, zavisti i ljubomore. Zlobni ljudi ružno stare. 
Alkohol i pušenje izbacite odmah. Pušenje smanjuje protok krvi u lice. Možete s godinama dobiti pušačku facu, od žmirkanja da vam dim ne udje u oči dobijate bore oko očiju, koža na vratu vam se opušta tolikom brzinom da za kratko vreme možete da ličite na Šar peja... Ne bih više da vas plašim. Čašu vina, dve, uvek možete popiti. Radite sve umereno i  u količini  koja vam prija. Konzumacija alkohola svakodnevno u nekim nenormalnim količinama vuče posledice kojih smo svi svesni. Znači, ograničenje cigaretama i alkoholu za mladalački izgled. 
Ovo je nešto što možete sami da uradite za svoj organizam i kožu. Da usporite život. Usporavanje života donosi mnoge blagodeti. Donosi boljitak u svim sferama. Bolje se osećamo, bolje mislimo, više volimo, bolje vodimo ljubav, produktivniji smo, srećniji, i uživamo u tome.  



A šta je Vichy uradio za nas?
 Napravio je jednu novu, ne antiage kremu, nego fluid koji je više kao prevencija u pojavi starenja kože. Lagane teksture i božanstvenog mirisa. Onog Vichyjevskog, već svima prepoznatljivog- cvetno puderastog, koji se poprilično dugo zadržava na koži. Nemasna i nelepljiva, lagana tekstura kao što sam već napomenula, odlična je kao i podloga za šminku. Sadrži u sebi naravno UVA zaštitu kao jedan od preduslova za prevenciju starenja kože. 
Pored UVA zaštite SLOW AGE sadrži ekstrakt korena bajkalske biljke skutelarije -bajkalske kapice (Baicalin roots) antioksidacionog delovanja za koji se smatra da je jači i od vitamina C i E. Značaj antioksidanata na organizam sam vam već spomenula u tekstu tako da pored unosa hranom, napicima i čajevima potrebno je da ih aplicirate direktno i na kožu. Tu je još i probiotički sastojak bifidus koji jača barijeru kože i naravno mineralizovana termalna voda koju svaki Vichy proizvod sadrži. 
Vichy je ovom kremom pokušao da odgovori na izazov kako negom usporiti starenje? Znači ovo je prva dnevna nega koja deluje na znakove starenja kože u nastajanju podstaknuta upravo filozofijom sporog života i sporog pokreta. 
Pakovanje je fantastično, masivna i teška staklena bočica, neobičnog dizajna. Na pumpicu. Obožavam kreme na pumpicu. Sadrži 50 ml. tečnog fluida namenjenog ženama od 25-45 godina starosti. Možete ga koristiti naravno i ako prelazite okvire ovih godina. Godine su ionako samo broj, bitno je kako se vi osećate.
 Kada god u životu primetite da nemate vremena, zastanite, oslušnita šta vam život poručuje, možda vas opominje da je vreme da usporite i da počnete da uživate u njemu. Jer život vredi truda..
A...
"Sve vredno truda potrebno je raditi polako.“ 


Preporučena cena-3.370 RSD.

Da li ste probali VICHY SLOW AGE kremu ?




You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.