,

PRO-FEMINA 2017 peta konferencija posvećena ženama

09:09:00



Ovih dana sam imala poprilično dešavanja. Razne promocije, nova poznanstva, novi proizvodi, nove mogućnosti... Izmedju ostalih desila se i peta po redu regionalana konferencija posvećena ženama "Pro- Femina 2017". 
U okviru bogatog programa raznoraznih tema bilo je mnogo poznatih i uspešnih dama a i muškaraca koji su dali svoj doprinos u vidjenje današnjice i problema sa kojima se svakodnevno susrećemo. 
Na početku same konferencije, učesnicama se, izmedju ostalih obratila šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević govoraći o bitnosti rodne ravnopravnosti za evropske integracije. 
"Zamislite da imate zemljište od jednog hektara i da obrađujete samo jednu polovinu, znate da nećete imati dobar prinos. Pogledajte to kroz ulogu žene, činimo pola stanovništa, a ne koristimo sve naše kapacitete..."
Biti uspešna žena u Srbiji je atletičarska disciplina, s tim što žene za razliku od muškaraca ovde ne trče sprint nego maraton..Šta su na temu prvog panela konferencije- "Moja svrha: I did it my way", imale da kažu uspešne žene učesnice, sigurno je vredelo čuti. Pored Vesne Stojanović ( kordinatorke sigurne kuće za žrtve porodičnog nasilja) tu su bile i Mila Litvinjenko ( osnivač i direktor kompanije AURA), Olivera Stojanović (Apsolut Time), Marina Kovačević ( Centar za rehabilitaciju imaginacijum), prof. dr Danica Grujičić -neurohirurškinja ( Kakva žena zmaj, njen govor me je najviše oduševio ) i dr Zorica Crnogorac-Ilić ( vlasnica Genesis bolnice)..Sve one su krenule putem kojim se redje ide, imale su šta da kažu, i sve one su  beskompromisno verovale u svoje snove i vizije. Zato su tu gde i treba da budu. Zbog onoga što su postigle, mogu da budu inspiracija svim onim ženama koje se dvoume da li da veruju u mogućnost i nadu.



Paneli su se dalje redjali na teme o zdravoj ishrani, kako pokrenuti našu decu, kako izgledati dobro i u realnom životu, nešto o abortusu i ličnim izborima i ajurveda i savremena medicina. Mnoštvo pametnih ljudi sa gomilom dobrih saveta. 
Izmedju panela su se dešavale aktivnosti na kojima je bilo i radionica za pravljenje ukusne hrane, saveta za pravilnu negu kože, smile break pa sve do preukusnih kupkejkova...

Našla se tu i BEAUTY BAG koju ste mogle dobiti uz kotizaciju i u kojoj je bilo "pola parfimerije"...gomila proizvoda, flajera, poklončića..od sponzora.

 Više o konferenciji možete pročitati na portalu Lepota i Zdravlje

http://www.lepotaizdravlje.rs/profemina/profemina2017-pratite-live-prenos-konferencije-i-najzanimljive-detalje/
Sve u svemu, ovo je bila jedna fantastična konferencija, u odlično odabranom prostoru Mikser House-a i još boljoj organizaciji Color Media Communications i Lepote i Zdravlja. 
Sve pohvale !!!

Zaključili smo da bi Srbija bila daleko bolja zemlja kada bi u njenom parlamentu sedelo 70% žena poslanica. Ako ne mnogo bolja, onda svakako mnogo lepša.
Fenomenalna energija je vladala na ovoj konferenciji, predlažem vam da sledeću Pro- Feminu obavezno posetite, ja znam da hoću.


Predlažem vam da pogledate 👇snimak






You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.