,

EUCERIN AQUAporin ACTIVE krema

10:45:00


Dobra hidrantna krema sa zaštitnim faktorom a da nije premasna. Eto opisa Eucerinove AQUAporin Active kreme u jednoj rečenici. 

Nedavno sam radila test kože lica i rezultati su pokazali da je suva, dehidrirana sa blagim boricama oko očiju. Ovo blagim me je poprilično utešilo, s obzirom na godine, ali ovo dehidrirana me je poprilično iznenadilo, s obzirom da se ne mackam kojekakvim kremama nego bukvalno mariniram njima. 

Dešava se da ne pravimo razliku izmedju suve i dehidrirane kože. Koža koja nije dehidrirana je blistava, , meka, nežna i glatka. Dehidrirana koža postaje osetljiva, narušava joj se prirodna zaštita, gubi vlagu i ne uspeva se izboriti sa spoljnim štetnim uticajima. Disbalans prirodne vlažnosti rezultira osećajem zatezanja i nelagodnosti. Mnogo vremena je potrebno da bi se oporavila i vratila na normalan izgled. Prvenstveno joj je potrebna voda. Mnoge kreme rade po principu tako što vezuju vodu za spoljašnji sloj kože ili ograničavaju isparavanje vode iz kože. Koža ima svoje mikroskopske kanaliće koji prenose vodu od ćelije do ćelije  i održavaju hidrataciju iznutra. 


AQUAporin krema jača prirodnu snagu tih mikrokanalića. Samim tim što omogućava protok vode unutar kože ona i aktivira mrežu vodenih kanalića u membrani ćelija. Za aktivaciju ovih mikrokanalića je zadužena formulacija koja sadrži gliko-glicerol, jedan od najsavremenijih hidratantnih sastojaka. On ujedno omogućuje prolazak vode u duboke slojeve epiderma. To je ono što je razlikuje od ostalih hidrantnih krema.

Klinička ispitivanja su dokazala da je veoma efikasna i dobro podnošljiva na osetljivoj koži. Kremu nanosite ujutro i uveče nakon redovnog čišćenja kože. Izbegavajte kontakt sa očima. Bitna stvar je da ova krema sadrži zaštitni faktor, tako da je idealna za korišćenje u svim godišnjim dobima a pogotovo leti. 


Ako mene pitate ovo je jedna odlična neopterećujuća krema idealna za leto, da nemate osećaj lepljenja i težine na licu a da ste pri tom sigurni da vas štiti od UV zračenja i da vam pruža totalnu hidrataciju. Meni se pokazala izvrsno. Koža mi je koliko mi se čini povratila hidrantnost i nemam osećaj zatezanja. Pakovanje je od 50 ml. u dobro prepoznatljivoj EUCERIN staklenoj bočici. 

Odlična je podloga za make-up, nema parfema ni paraben, nekomedogena je. 

Preporučena cena je oko 1700 RSD.

Da li vi koristite EUCERIN proizvode i koji vam je omiljen ?






You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.