,

VICHY IDEAL SOLEIL - IDEALNA ZA SVA GODIŠNJA DOBA

11:22:00






Oni istinski zaljubljenici u zimu kažu da je vreme provedeno na zimovanju pravi život, a sve mimo toga priprema za trenutak kada će da udahnu čist  vazduh i uhvate zrak planinskog sunca. E sada, i to sunce nije ni malo bezazleno. Biti okružen prostranstvom snežnog pokrivača, čiju površinu miluju sunčevi zraci, jeste isceljujuće na neki način. Isceljujuće je onda kada znate kako  da vodite računa o svojoj koži. Zaštita od sunca je obavezna u toku zime. 
Kada napolju zaduva i temperatura se spusti, ne zaboravite svoju redovnu negu i pooštrite režim. Krema sa UV faktorom mora biti kao dzemper u ovom periodu. 
"Ako, na primer, idete zimi na skijanje, trebalo bi da znate da sneg reflektuje do 85% sunčeve svetlosti koja može da ošteti Vašu kožu.
Dokazano je i da se UV zraci pojačavaju sa visinom – na svakih 1000 m dobija se oko 10-15% više UV zraka.
Ni svi gradovi nemaju isti UV indeks, već on zavisi od količine sunčeve svetlosti: na primer, dnevno svetlo u Oslu, u Norveškoj, se sastoji od 52% UV zraka, a taj procenat pada i do 7% u Darwinu u Australiji. Opšte je pravilo - što je viša nadmorska visina, i nivo UV zračenja je veći, zato, pre nego što krenete, spakujte se pametno za svoje odredište." (zvanična istraživanja )




U saradnji sa VICHY-jem pokrenuli smo jednu kampanju u okviru koje smo napravili NAGRADNU IGRU ne bi li dobili odgovor, koliko koristite zaštitne kreme od sunca tokom cele godine a pogotovo zimi. Rezultati su poprilično loši, većina koristi kreme isključivo i samo leti i ne vidi rizik od ne korišćenja u toku zime. Svi su uglavnom svesni opasnosti od sunca za vreme toplih dana, ali se isto tako uglavnom svi odreknu kreme za sunčanje čim lišće počne da opada i temperatura se spusti.


Mislim da to nije dobra ideja. Osnovni razlog zbog čega treba nanositi kremu za zaštitu od sunca u toku zime nisu opekotine, već oštećenja kože koja izazivaju pojavu tamnih fleka i ubrzanog starenja kože. 
Ako bi se pitali šta je to savršen ten, onda bi to svakako trebao biti ujednačen ten. Nažalost on je često narušen flekama nastalim usled nepravilne pigmentacije kože. Ovo uglavnom dolazi do izražaja u hladnim danima, tako da je savet da se opredelite za zaštitne kreme kreme koje u sebi sadrže supstance za borbu protiv tamnih mrlja. 
Jednu takvu idealnu-IDEAL SOLEIL ima VICHY u svom asortimanu. 


Vichy ideal Soleil 50+ SPF anti-dark spot krema (50ml) 

Ovo je odlična tonirana krema, koja ujednačava, koriguje i sprečava nastanak tamnih fleka na koži. Ima veoma visoku zaštitu od sunca sa 50 faktorom, obogaćenu Phe-Resorcinolom.
Evo šta Vichy stručnjaci kažu za nju-
"Trenutno ujednačava ten zahvaljujući univerzalnim mineralnim pigmentima. Iz dana u dan koriguje fleke svojom pigmentisanom / obojenom formulom obogaćenom glavnim aktivnim sastojkom protiv  fleka (Phe-Resorcinol) i štiti od UVB/UVA zraka."
Pakovanje je od 50ml., praktična tubica koju možete poneti sa sobom svuda, čak i u nekom malo dubljem dzepu zimske jakne...Miris je savršen, dobro poznati -koji svi IDEAL SOLEIL poseduju ( ja ga obožavam). Ovaj proizvod možete koristiti neposredno pre izlaganja suncu i nanositi otprilike svaka dva- tri sata, kako je toniran, nema potrebe da stavljate puder- jer ga u potpunosti zamenjuje. Koža vam je zaštićena, baršunasta i mirišljava nakon upotrebe ove 3 u 1 kreme. 

Vichy Ideal Soleil 50+ SPF skin-perfecting velvety krema (50ml)

Ovu kremu sam koristila i ranije i nekako sam se toliko navikla na nju da se ona podrazumeva u mojoj rutini zaštite od sunca. Ova kremica sadrži filter širokog spektra protiv UVB i UVA zračenja i sastojak Mexoryl. Meni je koža mnogo blistavija, nežnija na dodir, a istovremeno sam sasvim sigurna da je zaštićena od fotostarenja. Pakovanje je od 50 ml. Sadrži Vichy termalnu vodu kao i svi proizvodi ove farmaceutske kuće. 


Vichy Ideal Soleil 50+ SPF sensitive zones stick

Jedan proizvod koji je mene posebno oduševio je STIK ZA OSETLJIVE ZONE.
Ovaj praktični proizvod će se od sada pa nadalje uvek nalaziti pri mojoj ruci. Bez obzira na godišnje doba i vremenske uslove. Malo pakovanje, nešto veće od običnog labela za usne, praktično je i veoma funkcionalno. Da se ne biste maltretirali sa pakovanjima i bočicama, prednost ovog proizvoda je što ga možete poneti u dzepu jakne na skijaškoj stazi, brzinski preći njime, osetljive zone lica, poput nosa i  jagodica kada god vam je to potrebno. I nema bojazni da ćete se kući vratiti sa oljuštenim nosom i upaljenim delovima kože. Ovo je idealan proizvod za decu, a pogotovo za muškarce i one koji su malo aktivniji na snegu a groze se nosanja velikih bočica sa sobom. (to kažem iz iskustva sa tri muškarca u kući). Vichy je u ovaj proizvod dodao fotostabilan sistem filtera širokog spektra zaštite od UVA/UVB- zraka na bazi MEXORYL-a.
Ovim proizvodom su područja zaštićena od opekotina i fotostarenja.
Pakovanje u obliku stika je veličine malo veće od karmina-9 gr. Znači stane u svaki džep ili tašnu. 
Njegova hipoalergena formula BEZ MIRISA I PARABENA ispitana je na osetljivoj koži pod dermatološkim nadzorom.
Obogaćeno termalnom vodom Vichy koja smiruje, jača i obnavlja kožu.





Preporučene cene za ove proizvode su -

Vichy ideal Soleil 50+ SPF anti-dark spot krema (50ml) – 2230 RSD

Vichy Ideal Soleil 50+ SPF skin-perfecting velvety krema (50ml) 1972 RSD

Vichy Ideal Soleil 50+ SPF sensitive zones stick – 989 RSD

 

U cilju razvijanja svesti koliko je potrebno koristiti kreme za zaštitu od sunca, u toku cele godine, VICHY i ja vam poklanjamo jedan stik i jednu toniranu kremicu iz IDEAL SOLEIL linije...



"Imajući u vidu da su dugotalasni UVA zraci prisutni tokom cele godine, bolje je sprečiti nego lečiti kada je u pitanju briga o vašoj koži. Neka vam nanošenje  zaštite od sunca bude deo dnevne rutine u održavanju lepote, bez obzira na godišnje doba."

Da li koristite neku od IDEAL SOLEIL krema za zaštitu ? 

Ime dobitnice -

 Dobitnica je izvučena pod rednim brojem 218 - odigrala je na Instagramu i zove se kacaa_not 
Pobednici čestitke :)
 Svima ostalima-
Hvala što ste igrali ! 


You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.