,

Kratki vodič kroz Jo Malone parfeme

15:12:00






Zamislite muškarca koji miriše na najtamniju damask ružu, obavijen izmaglicom drvenaste note kojoj začinsku notu daje karanfilić a dozu dekadencije miris praline.. a onda na površinu izbije bogata ručno skupljena smola sa miro drveta iz Namibije pomešana sa toplom notom badema i bogatim vanila notama tonka zrna...Eksplozija mirisa, uzvišeno i očaravajuće, magnetski privlačno..dekadentno, bogato..Ne postoje reči kojima mogu opisati savršenstvo stavljeno u bočice JO MALONE PARFEMA. 
Ovo gore navedeno dobijete kada kombinujete Velvet Rose & Oud i Myrrh & Tonka.




Naša mala kolekcija :) 


Pogadjate da vam pričam o parfemima JO MALONE, koje od nedavno možete kupiti i u Srbiji, tačnije u Beogradu u Knez Mihajlovoj ulici u parfimeriji Anabella Beauty. 


Iako nije vidljiv parfem je jedna potreba, koja mora da se prilagodjava senzibilitetu osobe, karakteru, izgledu, raspoloženju a i prilici. Kada konstantno koristite jedan parfem, prestajete da ga osećate istim intenzitetom i onda se dešava da ga na kožu nanosite u većoj količini nego obično. Tajna JO Malone parfema je u kombinaciji dva, tri ... mislim to nije pod obavezno, ali probajte. 
Budite kreator sopstvenog parfema, dajte svoj lični pečat, umešajte , promešajte, osvežite, omotajte, namamite...Kombinacije su beskonačne. 
Moj prvi JO MALONE parfem je bio Mimosa & Cardamom ( kombinacija zlatne mimoze sa začinskim kardamomom- opojan, topao) a onda sam pronašla Wood Sage & Sea Salt i shvatila da sam to ja. Moj vapaj za morem je sada bio prisutan konstantno na mojoj koži, podsetio me je na talase, vetrovitu obalu , vazduh ispunjen svežim mirisom morske soli...Izbije po koji zemljani akord u kombinaciji sa zavodljivom drvenastom notom i notom žalfije. Definitivno me asocira na čisto... ljudi imaju razne definicije čistog. Stavljala sam ga i zimi, onda kada se zaželim mora, ali je parfem ipak više letnji. Sada mi prija i kada ga koristim samog ili kada ga pomešam sa Lime Basil & Mandarin ( ovo je jedan osvežavajući, energetski i živahan parfem, koji svakako preporučujem tokom toplih doba, preko dana, lagano neopterećujuće, sastavljen od začinskog bosiljka i belog timijana, koji mirisu limete daju jednu posebnu kompoziciju. 


Jedan stari i jedan novi Lime Basil & Mandarin 



A onda sam otkrila da u kolekciji moje jače polovine ima nešto što mogu da kombinujem a to je neodoljiva Tuberose Angelica ( Raskošan, očaravajući i topao sa drvenastom primesom ambera u kombinaciji sa veselom kraljicom belog cveća)... 
I nemojte se čuditi ako u kolekciji vašeg muškarca nadjete više Jo Malone parfema nego kod vas, dobra stvar je što su svi oni unisex i što možete ponekad da ukradete neki vanvremenski, elegantan, elektičan kao što je na primer 154...( koji se po meni odlično kombinuje sa Tuberosom )
Ovde u principu nema pravila, pravilo je jedino ono što se vama dopada, to i miksajte. Otkrićete jedan sasvim novi svet. 
Evo ja sam sad otkrila jedan novi, ustvari dva nova i to je ono što ću sledeće da kombinujem - Dark Amber & Ginger Lily i Myrrh & Tomka ( njega sam vam već spominjala na početku ovog posta ali u kombinaciji sa Velvet Rose & Oud, kao nešto mast have za neodoljivog muškarca. )
Sada ta ista Mirrh & Tonka u kombinaciji sa Dark Amber & Ginger Lily daje jednu totalno novu dimenziju autentičnosti, ono kada hoću da se osećam glamurozno, zadivljujuće a u isto vreme smirujuće... za neke ekskluzivne prilike, za veče. Dark Amber & Ginger Lily je kompozicija crnog kardamoma, djumbira, vodenog ljiljana obogaćenih sa crnom orhidejom i amberom a u donjim notama se pojavljuje Kjara drvo koje je jako retko i teško se pronalazi. To je sastojak koji je neverovatno cenjen u kodo ceremoniji- japanskoj umetnosti razumevanja mirisa... 



Jo Malone u svojoj kolekciji krije i retke čajeve koji su toliko dragoceni  da ih je šteta popiti, pretočeni su u bočice parfema...Tu je i asortiman HOME koji je zapravo i osnova u nastanku JO MALONE brenda. Sve je krenulo od kreacija mirišljavih sveća. O tome ću vam neki drugi put, kada se malo bolje upoznam sa tim. 
Pored parfema (kolonjskih voda), tu su Bath Oil, Body Creme, Body & Hand Wash.
Kolinjske vode imate upakovanjima od 100 ml., 30ml., 50ml. i sve to na adresi Anabella Beauty Spot 
parfimerije u Knez Mihajlovoj 18. u Beogradu. 




You Might Also Like

1 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.