,

Caudalie THE DES VIGNES hranljivo ulje za telo i kosu

02:08:00



U poslednje vreme svi pričaju o suvim uljima, na tržištu je prava ekspanzija kojekakvih "čudotvornih" ulja koja će vašu kožu pretvoriti u svilenkastu i predivnu. 

Šta je suvo ulje i koje su mu odlike?



Suva ulja su lipidi ili  masnoće koje su neophodne za negovanje kože. U principu po sastavu su najsličnija prirodnoj masnoći kože. Veoma su hranljiva, obnavljaju hidrolipidnu barijeru kože pojačavajući joj elastičnost a i najbolje prodiru u kožu tako da sa vrlo malo ulja mogu da se postignu odlični rezultati u negovanju kože. Postoje suva ulja koja se brže upijaju u kožu, pogodni su za sve delove tela, lice i kosu. Nanosimo ih utrljavanjem a pri tome je potrebno mnogo manje ulja nego što bi potrošili kreme za tu površinu kože. Koristimo ih kada je koža izložena spoljnim faktorima kao što je sunce ili hladno vreme, odlična su za regeneraciju kose i noktiju. Par kapi medju dlanove i utrljamo u krejeve kose. Možemo ih nanositi i umesto pakovanja za kosu. Ja imam običaj da kosu na plaži dobro pošpricam suvim uljem, smotam u pundjicu i tako provedem ceo dan. Tako je u isto vreme hranim i štitim od sunca. 

Suva ulja odgovaraju svim tipovima kože, tako da osobe sa masnom kožom nebi trebale da izbegavaju korišćenje istih zbog pomisli da će im koža biti još masnija. Baš naprotiv, biće zaprepašćeni dejstvom na masnu kožu. 



Jednom kada ih uvrstite u svoju negu, postaće deo vaše svakodnevne nege. 

Ja ih koristim već duži period, ali sam oduševljena njihovim dejstvom na kožu lica. 

Caudalie  je i ovaj put upotpunio svoju kolekciju The des Vignes sa još jednim čarobnim proizvodom a to je višenamensko hranljivo ulje za telo i kosu. 

Moram da priznam da mi je ovo sada favorit medju suvim uljima. 

Do sada sam redovno koristila-Caudalie Divine ulje za negu lica, kose i tela: Ulje koje je dobijeno iz semenki groždja i bogato omegom 6 – pomlađuje i hrani kožu, ekstra djevičansko arganovo ulje obnavlja hidrolipidni sloj i pomaže održavanju integriteta ćelija, ekstra djevičansko ulje hibiskusa poboljšava odbranu  i ograničava gubitak vode iz kože, susamovo ulje omekšava kožu a polifenol iz grožđa koji je jedan vrlo dragocen antioksidans štiti prirodnu hijaluronsku kiselinu. I savršeno mi je. 

A onda sam probala ovo novo. I očarao me miris. Toliko, da kada krenem na spavanje, obavezno se našpricam par puta da uživam tonući u san. 



I ovo ulje sadrži mešavinu moćnih biljnih ulja poput- ulja groždja, hibiskusa, susama i argana, ši puter i polifenole.

Mirisne note koje dominiraju su identične za celu kolekciju, note belog mošusa, nerolija i djumbira se prepliću sa daškom jasmina i cveta pomorandže.

Ako volite mirisnu vodu THE DES VIGNES! volećete i ovo ulje. 


Pakovanje je skoro identično kao i bočica mirisne vode, razlikuju se u detaljima i čepu. Pakovanje hranjivog ulja je od 50 ml. Kolekcija sadrži gel za tuširanje, kremu za ruke i hranljivi lasion za telo. 

Ova predivna kolekcija je za onaj najsenzualniji momenat u predvečerje, sa mirisom cveta vinove loze, koja cveta samo nekoliko dana u junu mesecu i najavljuje berbu groždja a nosi notu ružičastog bibera i svega onoga što sam vam nabrojala, ali ne mogu da dočaram..ipak je morate probati. 

















You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.